15-vjeçarja ulet pranë një burri në avion, pak sekonda më vonë pasagjerët filmojnë skenën e pabesueshme që ndodh mes tyre

by admin

Epoka e rrjeteve sociale ka zbuluar një sërë ngjarjesh, nga të cilat deri në një dekadë më parë nuk kishte gjurmë. Duke filluar nga mundësia e bërjes virale të tregimeve që pajtohen me kënaqësinë e të qënit njerëzor. Një specie, e cila pa ligësi, natyrisht do të sillet me dashuri dhe solidaritet.

Kjo histori, për shembull, ka të bëjë me një vajzë të quajtur Clara Daly dhe ajo është pesëmbëdhjetë vjeçe. Në mënyrë të pandërgjegjshme, ajo u bë protagoniste e një fakti që po bëhet i famshëm në të gjithë botën. Ajo ndoshta mendoi se nuk kishte bërë asgjë të veçantë, por në atë fluturim nga Bostoni në Portland ajo shkruajti një faqe që tani po prek shpirtin e të gjithëve.

Realizimi maksimal i esencës së njerëzimit nëpërmjet ndihmës së sinqertë ndaj një personi të verbër dhe të shurdhër.

Historia e vajzës u rrëfye nga një grua që ishte në atë fluturim, Lynette Scribner, përmes një postimi që ka qenë shumë i suksesshëm në Facebook.

Tim, emri i burrit, ishte vënë nën vëmendjen e ekuipazhit të avionit që kur kishte hipur në bord.

Komunikimi me të, duke pasur parasysh pamundësinë e shikimit dhe dëgjimit, ishte të paktën problematik. Dhe ai nuk ndihej aspak i rehatshëm. Në horizont kishte një fluturim gjashtë orësh që mund ta bënte këtë vështirësi të rëndësishme.

Vajza e re duke treguar një maturim të jashtëzakonshëm, kur e kuptoi problemin e burrit, me qëllim zgjodhi të ulet pranë tij. Ajo mori duart e tij dhe, edhe me disa mbështetje shqisore, mes të dyve kishte menjëherë empati.

Vajza e re kishte filluar të studionte gjuhën e shenjave një vit më parë.

Kjo ka lehtësuar aftësinë për të komunikuar me Timin përmes kësaj gjuhe. Kishte vetëm një mënyrë për të komunikuar: për të udhëhequr duart e tij në mënyrë që të kuptonte shenjën që ishte shkruar në pëllëmbë.

Dëshmitarja e tregimit tregoi se, gjatë kohëzgjatjes së fluturimit, biseda e tyre ishte e vazhdueshme. Në të njëjtën mënyrë, vajza u kujdes që çdo nevojë e burrit të plotësohej nga personeli i aeroplanit.

E ajo që në fillim dukej nervozizëm nga ana e burrit, i vetëdijshëm për paaftësinë e tij për të bashkëvepruar me të tjerët, u kthye në dashuri dhe mirënjohje për vajzën që e ndihmoi.

Fakti arriti në vëmendjen e medias amerikane dhe Tim, duke folur për miken e tij të rë, donte ta përcaktonte atë si “një engjëll”. Në fund të fluturimit të dy shkëmbyen një përqafim të gjatë, të ndërgjegjshëm për një përvojë të mrekullueshme që mund të bëhet një shembull për shumë njerëz.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy