Abuzonte seksualisht me pacientët e mitur dhe të rritur, mjeku shqiptar në Itali e peson keq

by admin

Një mjek osteopat është arrestuar këtë të mërkurën në Itali pasi dyshohet për abuzim seksual me të mitur dhe të rritur.

Sipas medieve italiane, mjeku popullor 44-vjeçar me origjinë shqiptare është vënë në pranga më datë 4 tetor në Brescia, nga një hetim i gjatë i nisur në korrik të këtij viti.

Hetimi që çoi në arrestimin e tij nisi kur nëna e një të miture mësoi për abuzimin e fëmijës së saj nga mjeku gjatë seancave osteopatike. Më pas, autoritetet zbuluan se 44-vjeçari kishte abuzuar dhe më parë seksualisht me të paktë katër raste të tjera.

Gjykata e Brescias dha urëdhër për masën e sigurisë “Arrest me burg” ndaj doktorit, pasi provat e mbledhura nga karabinierët vërtetojnë bindshëm fajësinë e tij. Prokuroria po e  vazhdon ende hetimin për rastin, për të mbledhur prova të mëtejshme.

Çfarë është Osteopatia

Osteopatia është një sistem shkencor i mjekësisë alternative, themeluesi i të cilit është kirurgu amerikan Andreë Taylor Still. Osteopatia bazohet në faktin se çdo sëmundje shfaqet si rezultat i shtrembërimeve në lidhjet strukturore dhe anatomike midis organeve dhe pjesëve të trupit të njeriut.

Osteopatët e konsiderojnë trupin në tërësi, në ndërlidhjen e ngushtë të 3 sistemeve: nervor, muskuloskeletor dhe mendor, të cilat duhet të jenë në një gjendje ekuilibri. Prandaj, kur një nga këto sisteme dështon, ai prek dy të tjerët.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy