Ashpërsohet ligji ne Shqiperi/ Burg deri në 4 vite nëse mban më shumë se nje grua

by admin

Burg deri në tre vite rrezikojnë të gjithë ata persona që kanë martesa ose bashkëjetesa paralele.

Në ndryshimet e propozuara në Kodin Penal thuhet se mbajtja e dy ose më shumë martesash, apo bashkëjetesa me një apo më shumë partnerë në të njëjtën kohë, dënohet me gjobë ose me burgim deri në tre vjet. 

Nëse bigamia vazhdon edhe pasi është përfunduar dënimi i parë do të dënohet me burg nga gjashtë muaj deri në katër vjet. Deri më tani nuk ka qenë e ndëshkuar me burg. 

Sipas projektligjit të hedhur për diskutim thuhet: ‘Mbajtja e dy ose më shumë martesash në të njëjtën kohë, apo bashkëjetesa me një apo më shumë partnerë/e në të njëjtën kohë, dënohet me gjobë ose me burgim deri në tre vjet. Nëse bigamia vazhdon pas dënimit të parë, dënohet me burgim nga gjashtë muaj deri në katër vjet.’

Ky ashpërsim i masave ndëshkuese në Kodin Penal vjen pas rasteve të martesave apo bashkëjetesës së dyfishtë ose dhe më shumë siç ishte rasti i mjekut Dervish Hasi, që ishte i martuar me 4 gra, një prej tyre në e mitur 16 vjeç.

Pjesë nga drafti

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy