Conte: “Italia nuk do ta harrojë kurrë përpjekjen e bluzave të bardha”

by admin

“Ne kurrë nuk do të ndalemi së falënderuari. Këtë ditë u kemi kushtuar atyre. Sepse nuk harrojmë. Asnjëherë nuk do të jemi në gjendje t’i harrojmë përpjekjet dhe sakrificat e tyre” Ish-Kryeministri Giuseppe Conte e shkruan atë në profilet e tij sociale, me rastin e ditës së parë kombëtare kushtuar bluzave të bardha.

“Në këtë vit të parë shumë të gjatë të pandemisë – thotë Conte – Italia ka qenë në gjendje të llogarisë në sakrificën e grave dhe burrave që luf tuan në vijën e frontit kundër Covid. Janë mjekët tanë, infermierët tanë, personeli shëndetësor dhe vullnetarët që secili ditën ata punuan pa kursyer veten, me guxim dhe përkushtim, duke demonstruar një frymë të fortë të komunitetit “.

“Ata kanë shpëtuar shumë jetë, kanë trajtuar dhe janë kujdesur për shumë njerëz të sëmurë, – përfundon ai. – Disa kanë paguar këtë angazhim me sakrificën e jetës së tyre. Të gjithë kanë jetuar me dhim bjen dhe kanë luftuar kundër lodhjes. Ata kurrë nuk kanë u larguan nga përgjegjësitë e misionit të tyre “.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy