Dalin pamjet kur Berlusconi qante për emigrantët shqiptarë të mbytur në Otranto (Video)

by admin

Mediat italiane kanë rikujtuar një episod nga viti i largët 1997 kur ish-kreu i qeverisë italiane shpërthen në lot për emigrantët shqiptarë të mbytur në kanalin e Otrantos.

“Unë besoj se Italia nuk mund të pranojë t’i japë botës imazhin e dikujt që hedh në det dikë që po arratiset nga një vend fqinj, duke pasur frikë për jetën e tij, duke kërkuar shpëtim dhe arratisje në një vend ku ai e konsideron mik. Detyra jonë është t’i pranojmë ata që gjenden në këto kushte. Duhet ta lajmë këtë njollë që ka ardhur nga një vendim që nuk duhej marrë,”- u shpreh në atë kohë Berlusconi.

Anija shqiptare me 142 persona në bord, u përmbys nga forcat detare italiane në Ngushticën e Otrantos, duke shkaktuar humbjen e jetës së 57 personave, të moshave nga 3 deri në 69 vjeç.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy