Dashuria e nënës nuk ka kufij/ Nëna 98-vjeçare shkon Azil për t’u kujdesur për djalin e saj të sëmurë 80 vjeçar

by admin

Asgjë nuk e dëshmon dashurinë dhe kujdesin e nënës më shumë se historia e 98-vjeçares Ada Keating nga Liverpooli, e cila kohët e fundit u transferua në një shtepi per te moshuar me djalin e saj 80-vjeçar, Tom. Tom kishte vështirësi të kujdesej për veten e tij, kështu që përfundimisht u mor vendimi për të hyrë në objekt. Megjithatë, nëna e tij nuk mund ta pranonte që ai te qendronte atje vetëm.

Kështu ajo shkoi me të.

Në moshën 98-vjeçare, Ada u transferua në një shtëpi të moshuarish. Jo për veten, por për të qenë me djalin e saj 80-vjeçar, Tom.

Është një histori që tregon se dashuria e nënës nuk ka kufij. Tom Keating ka qenë gjithmonë krenar për marrëdhënien e tij të ngushtë me nënën e tij. Ai është mirënjohës për gjithçka që ajo ka bërë për të gjatë gjithë jetës së tij.

Ndërsa plakej, Tom e kuptoi se kishte nevojë për një mbështetje shtesë. Kështu, ai vendosi të transferohej në Moss View, një shtëpi pleqsh. Por kjo nuk ishte një lëvizje e zakonshme. Duke qenë infermiere, Ada e vizitonte shpesh Tomin në Moss View.

Ajo do të kalonte kohë me të, do të kujdesej për të dhe do të sigurohej që ai të ishte mirë. Por orët e vizitave nuk u mjaftuan për të dy. Ata i mungonin tmerrësisht njëri-tjetrit. Tom, i cili nuk ishte martuar kurrë, e kishte kaluar pjesën më të madhe të jetës me nënën e tij. Rutina e tyre ishte e thjeshtë por edhe emocionuese. Ada do ta ndihmonte Tomin të fillonte ditën e tij dhe ta puthte natën e mirë. Dhe nëse ajo nuk do të ishte pranë? Tom do të priste me durim, duke e kërkuar atë, i etur për kthimin e saj.

“Unë i them natën e mirë Tomit në dhomën e tij çdo natë dhe do të shkoj t’i them mirëmëngjes,” tha Ada, e cila dikur punonte seh infermiere. “Kur të dal në parukeri ai do të më kërkojë të shohë kur të kthehem. Kur të kthehem ai do të vijë tek unë me krahët e shtrirë dhe do të më përqafojë fort.”

Dhe një nga gjërat më të ngrohta? Tom duket mjaft i kënaqur me marrëveshjen, gjithashtu. “[Gjërat janë] shumë mirë këtu dhe jam i lumtur që e shoh mamanë time më shumë tani që ajo jeton këtu. Ajo është shumë e mirë në kujdesin për mua. Ndonjëherë ajo më thotë “Kujdesu per veten!”

Nuk është çdo ditë kur sheh një nënë e bir që jetojnë së bashku në një shtëpi pleqsh. Ata kurrë nuk kishin parë diçka të tillë më parë. Të dy Ada dhe Tom morën kujdes të shkëlqyer në objekt. Por ajo që e bëri të veçantë qëndrimin e tyre ishte kujdesi që bënin për njëri-tjetrin. Familja e tyre nuk mund të ishte më e lumtur me marrëveshjen, duke parë ndikimin e tyre pozitiv në jetën e njëri-tjetrit.

Tom ndihet në të njëjtën mënyrë. Ai e vlerëson çdo moment me nënën e tij dhe është mirënjohës për gjithçka që ajo bën për të.

Në një kohë ku shumë banorë të shtëpive të të moshuarve paguhen me shumë pak ose aspak vizita, është një gjë kaq e ngrohtë të dëgjosh për anëtarët e familjes që rrinë pranë njëri-tjetrit, pavarësisht nga rrethanat. Për shkak se unë jam vetë nënë, mund të them me gjithë sinqeritet se nuk ka asgjë që nuk do të bëja për t’u siguruar që fëmijët e mi të ishin mirë, kështu që kjo histori ka shumë kuptim për mua.

Ada e përmblodhi kaq mirë me këtë histori me nje deklaratë: “Ti kurrë nuk ndalesh së qeni nënë!”

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy