Dy ditë pas zgjedhjeve Euro dhe Dollari bëjnë ‘kthesën e fortë’

by admin

Rënia e valutave gjatë ditëve që lamë pas, kryesisht para zgjedhjeve të 14 Majit, çoi monedhat e huaja në minimumun e ri historik në kursin e këmbimit me lekun.

Kursi i Këmbimit i publikuar nga Banka e Shqipërisë tregon se duke filluar nga data 1 Maj 2023 deri më 13 Maj 2023, “Euro” zbriti në 110.82 lekë.

Ekspertët mendojnë se një ndikim në rritjen e ofertës mund të kenë patur edhe zgjedhjet lokale. Sipas tyre, në disa zona të vendit është vërejtur një fluks i shtuar i këmbimeve të euros në pikat e këmbimit valutor.

Nërkohë, vetëm dy ditë pas zgjedhjeve vendore, monedhat e huaja kanë pësuar rritje. Ditën e sotme vëmë re se “Euro” ka shkuar në 111.89 lekë, Dollari Amerikan (USD) në 102.71, i cili ka pësuar një rritje me +0.25. Gjithashtu në rritje ka edhe valuta për Paundin Britanik, Frangën Zviceriane, Dollarin Australian. Rritja e monedhave të huaja është një shenjë jo e mirë për lekun pasi sjell zhvlerësimin e tij në vend.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy