E fundit/ Euro drejt “greminës”, prek nivelin DRASTIK, çfarë ndodhi ditën e sotme

by admin

Euro drejt “greminës”. Monedha evropiane e nisi javën me një rënie të fortë kundrejt lekut.

Referuar kursit zyrtar të Bankës së Shqipërisë, një euro këtë të hënë është këmbyer me 100.7 lekë. Ky është niveli më i ulët që prej korrikut të vitit 2023.

Edhe dollari ka pësuar rënie duke u shitur nën 94.58 lekë. Gjithashtu dhe monedhat e tjera kanë pësuar rënie.

Për bankën e Shqipërisë këto luhatje në kursin e këmbimit, ku leku vijon të forcohet vjen si rezultat i fluksit të valutës që po vjen në vend për shkak të turizmit e investimeve të huaja, që kanë shkaktuar shumë ofertë për euro në treg dhe pak kërkesë.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy