Filipinasi që punon në vendin tonë: Ja cfarë nuk më pëlqen këtu në Shqipëri..

by admin

Samueli nga Filipinet, i cili punon e jeton në Shqipëri me bashkëshorten, rrëfen se u largua nga vendlindja për arsye ekonomike dhe kushtet e vështira të jetesës. Ai shprehet se u gëzua shumë kur e telefonuan nga Shqipëria pas aplikimit për punë, e për këtë arsye do të dëshironte të merrte këtu edhe 2 fëmijët e tij që jetojnë ende në Filipine.

Në një intervistë për Real People në Euronews, Samueli tha se i pëlqen Shqipëria, pasi është vend i qetë. Por ai bëri dhe një kritik në lidhje atë çka nuk i pëlqen këtu, dhe që janë mbeturinat që ndodhen kudo.

“Kërkova në internet përpara se të vija këtu. Njerëzit janë shumë të mirë dhe ka vende të bukura. Është një vend i dashur. Më vjen keq ta them, por gjëja që s’më pëlqen këtu janë mbeturinat, të cilat janë gjithandej. Shqipëria nuk është e vështirë të pëlqehet. Unë jam përshatatur shumë shpejt këtu. Në 2009 shkova në Arabinë Saudite, punova për 3 vite.

Të them të drejtën se vendosa të jetojë këtu sepse është një vend i qetë. Në Filipine ishte shumë e zhurmshme. Atje nuk kisha punë dhe bëra kërkimet në internet dhe gjeta Shqipërinë”, tha ai.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy