Kërcënohet me vdekje kryeministrja italiane Giorgia Meloni

by admin

Një 26-vjeçar i papunë, i pakënaqur me planet e qeverisë italiane për të reduktuar subvencionet për të papunët, u arrestua për kërcënime me vdekje ndaj kryeministres së Italisë Giorgia Meloni dhe vajzës së saj gjashtëvjeçare, njoftoi sot policia.

Siciliani

është nën hetime për kërcënime në internet, shtëpia e tij u kontrollua dhe llogaria e tij në Twitter u mbyll, tha policia në një deklaratë. Qeveria e krahut të djathtë të Italisë, e udhëhequr nga Vëllezërit e Italisë, Giorgia Meloni, dëshiron të kufizojë disa përfitime sociale vitin e ardhshëm, përpara se t’i shfuqizojë ato plotësisht në vitin 2024, kur ato do të zëvendësohen me masa të reja që ende nuk janë shpallur.

Meloni, e cila është në pushtet që nga tetori, beson se qytetarët e aftë për punë nuk mund të jetojnë pafundësisht me ndihmën e shtetit.

Nëse propozimi kalon në buxhetin e vitit 2023, do të hiqen përfitimet e tyre, nga e cila parashikohet që të përjashtohen familjet me fëmijë, mbi 60-vjeç dhe personat me aftësi të kufizuara.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy