“Mos e prek fëmijën me dorë sidomos kur je..” Lira Gjika ka një këshillë: Si të veproni kur jeni të nxehur..

by admin

Kur je i nxehur mos e prek fëmijën me dorë sidomos kur je në rrugë. Nervozizmi është një energji që ti vetë nuk arrin ta kontrollosh. Ti reagon në mënyrë të dhunshme jo nga veprimi I fëmijës, por për shkak të situatës së turbullt emocionale brënda teje.

– Fol me fëmijën pasi të jeshë qetësuar dhe ke mundësi të kontrollosh nervozizmin

-Kur bën një veprim të keq ndaj fëmijës, kur qetësohesh, të paktën kërkoi të falur.

-Edukimi nuk ndodh kur i rrituri urdhëron. Kjo mënyrë krijon vetëm frikë dhe përsërit të njëjtën mënyrë të sjelluri

– Edukimi nuk mund të realizohet kur të rriturit janë nervoz dhe urdhërues.

-Kur flisnu me fëmijën , uluni në gjunjë që të barazoheni me të dhe të mos flisni në pozicion nga lart- poshtë

-Kur flisni me fëmijën mos e shkundi apo kapni për krahu apo veshi, janë veprime që gjymtojnë.

-Kur flisni me fëmijën, flisni me drejtshkrim. Djalekti duhet përdorur pasi është dhënë këshilla më parë me drejtshkrim. Fëmija duhet ta njohë edhe dialektin.

-Mos e gënjeni fëmijën as për arësye madhore. Përpiquni tia thoni të vërtetën fëmijës, sa më kuptueshëm edhe kur edhte një vjeç.

-Ëmbëlsoni zërin kur flisni me fëmijën.

-Nuk mund të ketë edukim të mirë me dhunë, gënjeshtra, dhe të folur jo të zgjedhur. Lira Gjika

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy