Një ciklon i fuqishëm do të godasë Italinë. Më pas do të kalojë edhe në Ballkan

by admin

Cikloni Circe do të godasë Italinë nga veriu në jug për tre ditët e ardhshme duke sjellë stuhi të forta dhe erë.

Kështu parashikon Lorenzo Tedici, meteorolog i faqes së internetit www.iLMeteo.it, i cili njofton gjithashtu një rënie të temperaturave me të paktën 10 gradë dhe stuhi të forta shiu.

“Një ciklon në fillim të gushtit, thotë ai, është një risi për klimatologjinë italiane”.

Sot do të kemi reshjet e para herë pas here intensive në Liguria di Levante, Alta Toscana dhe Triveneto; në veçanti, në mbrëmje ato do të jenë intensive midis Venetos dhe Friuli Venezia Giulia.

Por dita më e keqe do të jetë e premtja e 4 gushtit kur presioni minimal i ulët do të ketë lëvizur mbi rajonet qendrore: nga ky pozicion do të favorizojë fenomene intensive në të gjithë pjesën Qendër-Veri.

Nga mbrëmja, pra, me lëvizjen e ciklonit drejt Ballkanit, do të kemi ende shtrëngata të forta në të gjithë brezin e Adriatikut dhe në jug, me zbutje graduale në veri.

Për sa i përket jugut, vëmendja maksimale, pra, mes mbrëmjes së vonë të së premtes dhe mbrëmjes së së shtunës, veçanërisht në Detin e Poshtëm Tirren, kur nuk përjashtohen stuhitë e forta.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy