Parashikimi i fundit i Bill Gates, ja cfarë do t’i ndodhë njerëzve nga ‘inteligjenca artificiale’

by admin

Gara për të zhvilluar një asistent personal të pajisur me AI është tani ka nisur.

Dhe është e destinuar të transformojë rrënjësisht zakonet e konsumatorit, me implikime të mëdha edhe për gjigantët si Google dhe Amazon: deri tani, udhëheqësit e padiskutueshëm të kërkimit dhe blerjeve në internet, ata rrezikojnë të vjetërohen në të ardhmen.

Bill Gates nuk ka dyshime: kushdo që e fiton këtë garë do ta kalojë konkurrencën, duke marrë një avantazh të konsiderueshëm ndaj konkurrentëve të tij.

Dhe kjo nuk do të thotë domosdoshmërisht që një gjigant i teknologjisë së lartë do të kalojë i pari vijën e finishit: në fakt – shpjegon themeluesi i Microsoft – ka një shans 50% që një start-up të jetë i suksesshëm.

Duke folur në AI Forward 2023, një ngjarje e organizuar nga Goldman Sachs dhe SV Angel, Gates vëzhgon se si një asistent personal dixhital – i pajisur me inteligjencë artificiale – do të jetë në gjendje të parashikojë nevojat njerëzore dhe të kryejë detyra që përdoruesit mund të mos kenë kohë për të kryer, si p.sh. lexoni, blini dhe bëni kërkime në internet.

Kush do të ketë asistentin dixhital “nuk do të shfletojë më në faqet e kërkimit dhe produktivitetit, nuk do të shkojë kurrë në Amazon”, shpjegon themeluesi i Microsoft. Për momentin, Deep Mind, kompania e themeluar dhe e udhëhequr nga Mustafa Suleyman, është duke punuar në një ‘gjithëpërfshirës’ të pajisur me AI. “Imagjinoni një shoqërues personal të AI me një mision të vetëm për t’ju bërë më të lumtur, më të shëndetshëm dhe më produktiv. Misioni ynë është të përafrim AI tuaj me ju, me interesat tuaja.

Kjo do të thotë një inteligjencë artificiale që ju ndihmon të artikuloni qëllimet tuaja, të organizoni jetën tuaj dhe është aty për ju kur keni nevojë për të”, shkroi Suleyman në një postim të fundit. Një asistent personal i inteligjencës artificiale është ende një projekt larg realizimit dhe do të jetë e nevojshme për të pritur një kohë të gjatë para se të bëhet realitet. Në skenën e AI Forward 2023 Gates u fokusua gjithashtu në ndikimin që mund të ketë inteligjenca artificiale në shëndet, duke përshpejtuar zhvillimin e barnave dhe ilaçeve kundër sëmundjeve të tilla si Alzheimer, por edhe në efektet në tregun e punës: robotët me inteligjencë artificiale – tha themeluesi i Microsoft – do të kenë një ndikim tek punonjësit e shendetesise, pasi inovacioni do të jetë më pak i kushtueshëm sesa përdorimi i njerëzve.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy