Renditja në Grupin B, UEFA shpjegon: Ja si kualifikohet Shqipëria për në fazën tjetër

by admin

Shqipëria vijon përgatitjet për ndeshjen e fundit me Spanjën, në të cilën do të kërkojë fitoren në mënyrë për një arritje historike, siç është ai i kualifikimit të grupit në Europian.

Situata në Grupin B është ende e komplikuar, ku vetëm Spanja ka arritur të kualifikohet dhe ta mbyllë gjithashtu në vendin e parë.

Italia, Shqipëria dhe Kroacia janë ende në lojë për një kualifikim të mundshëm ose eliminim i menjëhershëm.

Kështu UEFA ka shpjeguar se çfarë ndodhë në rezultatet e mundshme të Grupit B:

24 qershor: Shqipëria (1) – Spanja (6), Kroacia (1) – Italia (3)

Spanja kalon në raundin e 16-të si fituese e grupeve.

Italia do të kalojë në raundin e 16-të si nënkampione e grupit nëse shmang humbjen kundër Kroacisë. Italia nuk do të arrijë dot në fazën e 16-të nëse humbet dhe Shqipëria mund Spanjën.

Shqipëria do të kalojë në raundin e 16-të si nënkampione e grupit nëse mposht Spanjën dhe Kroacia mund Italinë, duke siguruar që Shqipëria të përfundojë përpara Kroacisë në diferencën e përgjithshme të golave ose më pas golat e përgjithshëm të shënuar, ose më pas pikët disiplinore ose më pas renditjen e Kualifikuesve Evropian. Shqipëria nuk do të mund të arrijë në 1/8 nëse humbet, ose nëse barazohet dhe Kroacia mund Italinë.

Kroacia do të kalojë në raundin e 16-të si nënkampione e grupit nëse mposht Italinë dhe Shqipëria nuk mund Spanjën (nëse fiton edhe Shqipëria, Kroacia dhe Shqipëria do të ndahen në vendin e dytë dhe të tretë sipas kritereve të mësipërme). Kroacia nuk do të jetë në gjendje të arrijë në 1/8 nëse humbet, ose nëse barazohet dhe Shqipëria shmang humbjen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy