Sa është temperatura maksimale që mund të durojë njeriu? Ja cfare thote shknenca

by admin

Studime të ndryshme sugjerojnë se deri në vitin 2050, temperatura mund të arrijë deri në 50 gradë Celcius.

Por, çfarë thotë shkenca për këtë dhe cila është temperatura maksimale mjedisore që mund të përballojë njeriu?

Sipas komunitetit shkencor, temperatura maksimale e mjedisit që njerëzit mund të durojnë dhe që mund të mbijetojnë është 55 gradë. Ky proces fillon në 41 gradë, kur njeriu fillon të humbasë qelizat në rast të moshidratimit, çelësi për të shmangur sëmundjet për shkak të nxehtësisë.

Nga regjistrimi i temperaturave më të larta, periudha e mbijetesës së qenies njerëzore është e kufizuar. Qenia njerëzore do të zgjaste më pak se 20 minuta në një temperaturë prej 127 gradë.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy