Zbulohet pasuria e Berlusconit që la në testament për 5 fëmijët e tij

by admin

5 fëmijët e Silvio Berlusconit kanë pranuar testamentin e babait të tyre, si pasojë kontrollin e një perandorie me vlerë të madhe për fëmijët e tij Marina dhe Pier Silvio.

Pasuria e Berlusconit kapte vlerën pesë miliardë, madje aludohet për një shifër ende më të lartë. Që nga vdekja e ish-kryeminstrit italian më 12 qershor, avokatët kanë punuar për të sqaruar shumë aspekte dhe vlera të trashëgimisë së madhe: pranimi, në vilën ‘historike’ San Martino në Arcore, do të jetë i plotë, domethënë pa përfitim nga inventari.

Ajo që Berlusconi u la fëmijëve të tij Marina, Pier Silvio, Barbara, Eleonora dhe Luigi mund të llogaritet në mbi pesë miliardë duke përfshirë kompanitë e listuara, investime të mëdha në pasuri të paluajtshme, letra me vlerë, vepra arti dhe likuiditet.

Pjesën më të madhe e ka Fininvest, me 2.8 miliardë kapitalizim tregu të filialeve të tij, i cili bëhet gati katër miliardë nëse marrim parasysh edhe aksionet që zotëron në grupe të tjera, konkretisht Ei Toëers dhe Prosieben.

Asetet e pasurive të paluajtshme vlerësohen në rreth 700 milionë, të përqendruara kryesisht në zotërimin Dolcedrago, plus likuiditet.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy