E thotë Shkenca, ja sa herë në javë duhet të kryejnë marrëdhënie çiftet

by admin

Sa shpesh duhet të kryejnë çiftet marrëdhënie seksuale? Jake Maddock, një ekspert nga Brisbane, Australi, thotë se idealja është të bëni seks dy deri në tre herë në javë, sepse ofron “përfitime mendore dhe fizike”.

“Ka shumë prova shkencore. Është vërtetuar në studime se është shumë mirë që të kryhen marrëdhënie seksuale 2-3 herë në javë. Është mirë për shëndetin mendor, është i mirë për shëndetin e tyre fizik dhe është i mirë për trupin e tyre ”, tha Jake në një video që ai ngarkoi në TikTok.

Një studim i publikuar në “Archives of Sexual Behaviour” zbuloi se çiftet e martuara bëjnë seks 51 herë në vit, ose rreth një herë në javë, por të tjerë argumentojnë se nuk ka “numër magjik” kur bëhet fjalë se sa shpesh duhet të kryeni marrëdhënie.

Seksologu Isaiah McKimmy tha për House of Wellness se numri ndryshon në varësi të rrethanave.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy