Prindër, zgjohuni sa jeni akoma në kohë! Duhet ta lexoni patjetër

by admin

Është shumë e rëndësishme që të gjithë prindërit ta lexojnë këtë!

E mërkurë, ora 8.00. Arrita në kohë në takimin me prindër në shkollën e djalit tim – “Mos harroni të vini nesër në takim, është e detyrueshme!” – Kjo është ajo që tha mësuesi një ditë më parë.

– “Po kush mendon se është ky mësues/e! … A mendon se mund ta kemi të lehtë të gjejmë kohë të lirë kur ai dëshiron? … Po ta dijë se sa i rëndësishëm ishte takimi për mua në orën 8:30” … Megjithatë, ne u paraqitëm gjithsesi.

Ai falenderoi praninë tonë dhe filloi të fliste. Nuk e mbaj mend atë që ai po thoshte, mendja ime po mendonte se si do ta kisha zgjidhur një aktivitet kaq të rëndësishëm, tashmë kisha përfytyruar blerjen e një TV-je të ri me paratë e marra në atë takim biznesi.

– “Pietro” – Dëgjoj nga ana tjetër e klasës.

– “A je ti babai i Giovanni-t?” – tha mësuesi.

– “Po, unë jam unë” – ai më kërkon të shkoj të marr deftesën e tim biri.

Shkoj në vendin tim dhe shikoj brenda saj …

– “Për këtë erdha… çfarë është kjo?”.

Deftesa ishte plot me gjashtë/ shtatë. E mbylla shpejt, kështu që askush nuk e pa rezultatin e djalit tim.

Duke u kthyer në shtëpi, zemërimi im u rrit gjithnjë e më shumë, mendova:

– “Unë jap gjithçka për të, nuk i mungon asgjë … Tani ai do të marrë dënimin që meriton”, unë mbërrita në shtëpi, e mbylla derën me një goditje dhe e thërrita:

– “Eja këtu, Giovanni!”. Giovanni ishte në oborr, ai vrapoi për të më përqafuar … “Babi!”.

– “Mos më thuaj babi” unë u zhvendosa larg, mora rripin dhe nuk mund të kujtoj sa herë e kam goditur atë, ndërsa isha duke folur për atë që mendoja.

– “Tani shko në dhomën tënde!”.

Giovanni qante, fytyra e tij ishte e kuqe dhe goja e tij dridhej. Gruaja ime nuk tha asgjë, vetëm tundi kokën me një gjest mohimi në kuzhinë. Kur shkova në shtrat, më i heshtur, gruaja ime më dha letrën e raportit të Giovanni-t, i cili ishte brenda xhaketës sime dhe tha:

– “Lexoje ngadalë dhe pastaj mendo për një vendim …”.

Në fillim ishte shkruar: Deftesa e Babit.

koha që babai ju kushton për të folur me ju para se të flini: 6

koha që babai ju kushton për të luajtur me ju: 6

koha që i kushton babait juaj për t’ju ndihmuar me detyrat e shtëpisë: 6

koha që babai juaj kushton për t’u marrë me ju gjatë ‘fundjavës’ në familje: 7

koha që babai juaj kushton për të lexuar një libër me ju përpara gjumit: 6

koha që i kushton babai tuaj për të të përqafuar dhe për të të puthur: 6

koha që babai juaj kushton për të shikuar televizionin me ju: 7

koha që babai juaj i kushton dëgjimit të pyetjeve ose problemeve: 6

koha që i kushton babai juaj për t’ju mësuar ose për t’ju ndihmuar: 7

——- Mesatarja: 6.22 ——-

PRINDËR, ZGJOHUNI SA JENI NË KOHË!

Fëmijët votuan për prindërit e tyre. Djali im më vuri mesatarisht shtatë (kam merituar sinqerisht 5 ose më pak).

Menjëherë u ngrita dhe vrapova në dhomën e tij dhe e përqafova.

Ndërsa dëshiroja të kthehesha në kohë … por kjo nuk është e mundur.

Giovanni hapi sytë e tij, ende me sytë e tij të fryrë me lot, ai buzëqeshi, vuri kokën tek unë dhe tha:

– “Unë të dua babi!” … ai i mbylli sytë dhe e zuri gjumi.

ZGJOHUNI PRINDËR!

Mësoni të jepni vlerën e duhur për fëmijët tuaj, ky moment varet nga suksesi ose dështimi i jetës së tyre.

Ju prindër, të cilët janë legjenda, a keni menduar ndonjëherë se çfarë vlerësimi do t’ju kishte dhënë sot fëmija juaj?

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy