Rama për bonuset e fundvitit: Nga sot 50 mijë lekë për pensionistë, 110 mijë për të gjithë ata që ..

by admin

Kryeministri Edi Rama ka folur për media pas mbledhjes së qeverisë.

Rama tha se është marrë vendimi që të jepen bonus 50 mijë lekë të vjetra për mbi 695 mijë pensionistët, si dhe 6 mijë lekë plus për pensionistët invaliditetit. Bonus për fundvit do të marrin edhe familjet me ndihmë ekonomike.

“Kemi marrë një vendim që ua kemi premtuar pensionistëve sot fal këtij vendimi. Duke filluar nga dita e nesërme do fillojë lëvrimi i bonusit të fundvitit për të gjithë 695 mijë pensionistë, prej 5 mijë lekët  të reja edhe se kemi pasur vështirësi këtë vit, përsëri për ne ka qenë e padiskutueshme që jo vetëm për pensionistët por edhe për pensionistë invalididteti me të cilët kemi pasur dhe një dialog intensiv në nivelin e minsitrisë së Financave dhe do akordojmë 6 mijë lekë të reja plus për ata që shkojnë 110 mijë lekë të vjetra për këta pensionistë si kompensim i nevojshëm dhe merituar.

Po ashtu do mbështesim edhe 64 mijë familje për të cilat kemi pasur disa rritje të ndihmës, por përsëri do marrin një bonus fundviti dhe për tetraplegjikët. Në total është një paketë për 1.3 milard lekësh të reja, rreth 400 milionë dollartë që është vënë në dispozicion për këto persona” tha Rama ndër të tjera.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy