U diagnostikova me kancer ne moshen 36 vjeçare – këto janë 9 simptomat që duhet ti dini

by admin

Një mamaje të re iu përmbys jeta pasi një diagnozë e kancerit e la atë me komplikime që ia ndryshonin jetën.

Brooke Gold, 36 vjeçe, kishte qenë gjithmonë vigjilente kur bëhej fjalë për bërjen e testit të saj – derisa disa kontrolle të vonuara e lanë atë të luftonte për jetën e saj.

Nëna e një fëmije nga Sydney, Australi, kishte disa njolla gjatë pesë viteve të fundit për shkak të një stili jetese pasive .

Ajo më në fund vendosi të shkonte dhe të shihej kur filloi të përjetonte njolla midis periodave .

Nëse ajo do ta kishte shtyrë kontrollin e saj vetëm një muaj më shumë, mjekët thanë se me shumë mundësi per te jetuar do te ishin te pakta.

Pasi ajo u operua gjendja e saj u stabilizua. Ajo thote se:“Nëse do të kisha shkuar më herët për te ber nje vizite mund të kisha shmangur semudnjen”, tha Brooke.

Ndaj eshte mire qe kontrolli tek mjeku te behet sa me shpesh.

Keto jane simptomat e para te semundjes tek femrat:
1. Gjakderdhje jonormale

2. Dhimbje dhe parehati gjatë intimitetit

3. Sekrecione vaginale të pazakonta ose të pakëndshme

4. Dhimbje në pjesën e poshtme të shpinës ose legenit Dhe nëse përhapet në organe të tjera, shenjat mund të përfshijnë:

5. Dhimbje në pjesën e poshtme të shpinës ose legenit

6. Dhimbje të forta në anën ose në shpinë të shkaktuar nga veshkat tuaja

7. Urinimi ose dredhja më shumë se zakonisht

8. Gjakderdhje e rëndë vaginale

Megjithate per cdo sipmptome duhet te shkoni tek mjeku.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy